Thursday, August 19, 2010

Lagi2 Video MALAIKAT---Kejahilan

Aih, bulan posa ni patut bnyak sabar tp mmg marah sgt ni.. Aku ingatkan pasal video malaikat ni da abes cerita da.. Sekali aku terpandang la dalam FB aku, ada 1 laman utk yg berumah tangga @ ke arah itu, memaparkan lagik.. Yg aku tak buleh blahnya, buleh blah le plak ade org defend tu MALAIKAT!!! Ape besar sgt ke dre tu yg ko biesa tgk malaikat???!!! Aishhh... Aku minta maafla sape2 yg terasa aku bercakap straight to d point ni.. Masalahnya bila ko seorang beragama Islam bercakap tentang malaikat mcm ko Tuhan, itu da salah... Itu lagi menunjukkan betapa jahilnya diri tu... Umat Islam, kalau dalam dilema ke, kekofiusan ke, kita wajib kembali kepada Al-Quran dan hadith atau rujuk blek kpd alim ulama'... 

Aku bersyukur sgt, Ustaz Esa Deraman ada menyebut perihal ni, dan juga menyatakan bahawa orang yg amek gambar tu jahil, tukang post pun jahil dan yg percaya pun jahil..Asal putih ja "malaikat" bak kata ustaz.. Sedangkan Al-Quran dan Hadith tak pernah menerangkan kecuali malaikat berasal dr cahaya.. Bila pikir blek, patutla Yahudi ni selalu pikirkan cara nak sesatkan umat Islam.. Sbbnya sesetengah dr kita, mmg jahil bab ilmu agama.. Aku tak kata aku hebat, riak takbur lak okeh.. Aku cuma SEDEY sgt2 bila baca komen2 yg aku baca td tuh...haish Minta simpangla anak murid aku pon terjebak...

Apapun, kita patut tahu betapa pentingnya ILMU itu supaya kita tidak mudah dipesongkan akidah.. Ayat Al-Quran yg pertama turun pun berbunyi IQRA' (BACALAH) jadi aku nak serula supaya kita sentiasa mencari ilmu yang bermanfaat supaya kita dapat beramal dan bukan menyesatkan lagi org len... Nauzubillahi min zalik

Sabda Nabi Muhammad saw, "Aku pernah berpeluang bertemu dengan salah seorang malaikat yang membawakan risalah wahyu untukku. Dan aku dapati jarak antara cuping telinga dan bahunya sahaja adalah bersamaan dengan jarak perjalanan yang sejauh 700 tahun lama...nya". (riwayat Abu Daud)

2 comments:

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hahahah yup.. this issue... kak mie ada tgk jugak... dia tak perasan ke benda tuh sebenarnya cahaya lampu... aiiyyooohhh.. kelakar laaa...... entah laaaa......

tp masa tgk tuh pun mcm dah perasan... boleh pulak kamera tuh kesana sini tgk... waahh cam dah dapat bisikan 'malaikat' aku nak kesana.. nak kesini.. hehehehe

ok jangan marah sapa yg percaya tapi nampak sangat fake.....

L.O.V.E hUnTeR said...

tuela, ustaz tu pon ckp malaikat mmg manusia biasa tak boleh nampak.. Ini siap record pehtu buleh plak kejar malaikat tu tau lak pgerakan pegi mana.. Sabou jela.. Ustaz tu pon ckp kalo betol nmpak pelik2 kita sbg org Islam patut syak yg pertama jin@iblis ja.. Sbb tu ja yg Allah bg peluang kita lihat dlm pelbagai rupa..

Kalo da jahil tu mmg rasa dre hebat, hebat depan manusia len jela, depan Allah, sendre mau ingat la..huh (marah lg teringat komen tu..erm)