Friday, August 27, 2010

Cemburu seorang Isteri..

Cemburu... Orang kata bahaya, ade gak org kata perlu nk semarakkan sesuatu hubungan... Aku rasa aku ni terdiri drp golongan yg lambat paham istilah cemburu sbb aku ni mmg siput sedut....huhuhu laki aku suke kutuk aku pnggei aku siput sedut time kapel dolu2 sbb aku lambat pick-up story..hehehe

Mr Hubby seorang yg senang cemburu,jd aku kena jaga tatasusila aku ni.. Aku reti la nk jaga batas2 idop..hehe Aku biesa wat Mr Hubby sgt sedih jadi aku insaf tak berani da wat sesuatu tanpa berfikir dulu..huhu Aku akui aku dulu agak lurus, aku anggap orang yg hulur persahabatan ikhlas semuanya.. Dah org nk kawan, namapun 'kawan', disebabkan sifat siput sedut aku, aku betol2 anggap kawanla.. Manala aku tawu laki kalo nk berkawan tu, ada maksud tersirat... ye ke?? Adala yg betol2 nk berkawan tp dalam 5% je kot..;p

Tapi bagaimana lak kalo aku cemburu? Aku mula belajar istilah cemburu bila Mr Hubby cerita pasal bekas kekasih nye time awal perkenalan.. Perkara pertama yg buat aku jeles aku ingat sgtla, pasal panggilan manja..huhuhu Aku dengar tetiba rasa berdesing telinga sbb dgn aku, dia tak panggil mcmtu pon..huk..huk Tapi skang ape yg tak dipanggei..hehehe Aku kalo rasa cemburu aku berterus terang je.. Tp Mr Hubby diam je & dah lamer br tawu dia jeles rupenya..ish ish..

Macamana cemburu ni hilang? Sampai sekrang pun aku takda jawapan.. Aku pun heran mcmana kami buleh survive dgn perasaan cemburu ni... Tapi kekadang bila tawu pasangan kita cemburu, rasa seronok gak..hehehe Aku rs dgn perasaan yg mcmni kami buleh survive kot...

Kenapa aku cerita pasai cemburu? Sebab aku tgh jeles r neh..huh!
Mr Hubby & kesayangannya...;p

2 comments:

Laman Alia said...

cemburukan tandanya sayang... kalau kita x cemburu mcm mana partner kita nak tahu yg kita ni syg sgt dia...:-)

L.O.V.E hUnTeR said...

ya betul kak! tp cemburu pon kena berpada tkt boleh menjd isu besar.. btol tak? hehe