Wednesday, August 11, 2010

Kebanjiran di KFC: Puasa KFC tutup

Okeh, ni patutnya blog entri kelmarin...hehe Tp aku sgt teruja nk sambut Ramadhan & nak rs nikmat Allah beri jadi aku keep aside dis story..

Alkesahnye, kelmarin sahabat baik aku, Lolo ajak teman keluar kununnya nk mkn2 untuk sambut Ramadhan.. Memula nak keluar bertiga dgn seorg lg sahabat baik teman, Yoyo tetapi tetiba Yoyo kena ganti staff dia keje.. Jadi aku & Lolo decide la kami mkn2 aja di KFC(Yoyo assisstant manager kat ctu) supaya bolehla kami sambut bertiga.. 

Ingatkan bolehla borak2 dgn Yoyo sekali aku rs nak ternganga gak mulut bila tgk KFC jalan stadium tu mcm nk roboh ja... huhu Punyala ramai orang dan bolehla aku rumuskan bilangan Melayu 90%, kaum2 len 10%... Mangai! Bak kata Yoyo, esok posa KFC nak tutup~~gurau dia.. Dia pon tak menang tgn la gak, katanya dr pg org luar biasanya bnyak... Aku bkejar pulang nak siap tarawih tak salah dalam 6.30 ptg tp tiada tanda2 akan surut kebanjiran itu.. Kebanjiran yg dasyat ni membuatkan aku terpikir, buka posa tak boleh mkn KFC ka???

Hahaha.. Seronok tgk ragam manusia.. Kalula tiap2 ari kebanjiran di masjid mcmni, alhamdulillah.. Syukur sgt, kalaula semua manusia berfikir bahawa bila-bila masa sahaja mungkin tiada lagi esok baginya, seperti yang diorang pikir tiada lagi ayam KFC nak diratah di siang hari...huhu

Wallahualam


p/s: Trima Kasih yoyo belanja, wat kendurile kira..hehe Moga Allah murahkan rezeki.. Tabahkan ati hadapi dugaan k bebeh, adela hikmahnya..

2 comments:

cengkerangcipot said...

bole ke kfc tutup?
xmungkin tutup kn..
hihihi

L.O.V.E hUnTeR said...

ha, pandai pun.. itula yg tersirat.. Berbuka puasa pun buleh je mkn kfc tp len mcm je org kt tempat kelahiran sy neh..huhu
Mcm dunia nk kiamat je kalo tak mkn kfc sbelum bulan posa..aiyok