Tuesday, November 30, 2010

Award ke-6 drp Cik Mimmie..

 

Terima kasih mimmie atas award ini..
Cantek ke blog ni? Bulehla kan..hehehe
Da dpt award, mcm biesala
kena jwb soklan spm.. [Ganbatte mamat!!=) ]
hehehe

Berikan satu nickname untuk pemberi award:
gadis patin (da biesa dengaq dr Mr Hubby..kih kih)

Ucapan untuk pemberi award ini:
tq ye mimmie bg award, nnt bln 12 nk recruit memasak housewarming kami, jgn wat2 lupe ye..hehehe ;p

Berikan nama 6 artis yang korang minat:
1) Maher Zain
2) 5ive (boyband zmn aku muda remaja,da berpecah lama da..hahaha)
3) Utada Hikaru 
4) Nightwish 

seterusnye aku blank, sbb aku lebih minat muzik & lagu drp artis~~wink

Beri award ini kepada 10 kawan blog atau follower:
1. putera mamat (layout terbaru yg kemas & cantek!!)
2. ida (biru yg sejuk mata memandang)
3. diary kecilku (sgt2 kawaiiiiiiii!!!! comel pon cantek k..hehe)



Photobucket

Monday, November 29, 2010

Step 1: 3k is 3 cent?? @__@

Salam 1 Malaysia..hehehe
Pekabo kengkwn?
huhuhu.. Sudah lamer aku tak hupdate..
Gegara kehidupan baru yg aku br tempuh..

Jadi step yg pertama ialah aku da dpt laptop baru! yeay!

dan juge smartphone baru! yeay!


erk.. Aku masih terkial-kial pakai smartphone neh..huhuhu
Jd, kenapakah ni step 1st dlm idup baru aku?
aiya, aku da citer da dlm entri2 aku sebelum neh..
Tanpa laptop, takdela aku bule hupdate blog tiap2 ari..
skang tnggal tenet jek..
Tak lama lg aku ngadap blog ni smpai lebam bijik mata..hehehe

Kebetulan je terbeli dgn pinjaman ah long merangkap kak ipaq ku cayang!hahahaha
Aku br sampai Aloq Staq kelmarin..
Smpai da lewat malam..
Kebetulan sepupu aku join gak pegi Kedah..
Diorg, abg n kak ipaqku singgah Alor Setar mall..
Dan tak sengaja terjumpa PC Fair & arini hari terakhir..
Apelagi serbu!!!!!
hahahaha

wokehla, ngantuk da ni..
chiao!

p/s: Semua pelajar yg menghadapi SPM, Good Luck!
Photobucket

Saturday, November 20, 2010

My Bestwen Wedding Again---^__^

 Pic Panasssss hARINI~~
Pg td selamat la sorang lg BFF aku jd bini org.. da 3 org jd bini org.. Tinggai lg 2 org..
Mari! Mari! sAPA YG mAU!..
 Hohoho
^__^

Photobucket 

Tuesday, November 16, 2010

LAST day at Skool, but not the END..Gudbye Aloq Staq~~T__T

It ended here----
Alhamdulillah, Allah bg peluang kpd aku berbakti selama 1 tahun 6 bulan di Aloq Staq..
Aku tak pasti sama ada aku akan kembali ke sini lagi.. 
Wallahualam..

Alhamdulillah juga aku berjaya laksanakan tanggungjawab aku sepanjang tahun ini..
Aku tak suka menyusahkan orang lain--
Jadi amek masa sebulan menyiapkan semua kerja--
Sbb tu jarang BW n update blog skang..huhu
Sorry my pren..

Suasana di sekolah normal di pagi hari ni--
Kecuali aku notice bebudak aku baik semacam dgn aku dr pg--hehe
Yang renung muka aku bersungguh-sungguh pon ada..huhu
Tapi aku rahsiakan pemergian aku dr kebanyakan bebudak..
Takmau pemergian aku ditangisi, tapi lebey suke tgk mereka tersenyum..
TAPI, tak jalan gak.. Ramai yg menangis teresak-esak sampai PK 1 suh aku trurn pi pujuk..huhu
Sebak sgt tp aku malu nak nangis, sbb ini br permulaan hidup aku..huhu
Kak Faizah(ketua panitia aku) menitiskan airmata juge..sob sob
Tak sangka dlm tempoh singkat, aku mendapat banyak kasih syg kat skool ni..:)

Gambo2 adiah n jamuan akhir thn + farewell aku, tak dpt nk hupdate lg.. Pas raya aji maybe, mlm ni nk fly gi jupe Mr Hubby ler..hehehe
Hidup baru aku br nak bermula..
Banyak perancangan baru kena buat..
InsyaAllah..
Sabtu ni aku hupdate yek..hehehe

p/s: lupa lak, Selamat Hari raya Aidiladha..Maaf Zahir Batin..:)
Photobucket

Monday, November 15, 2010

Finally~~ Gud News tp Nape jiwaku Pilu..Acehhhhh

"Tahniah! Permohonan pertukaran anda ke negeri tettttt diluluskan.."


Terkebil-kebil mata aku tgk skrin komputer Kak Nab..
Kak Nab ntah ke mana..
Aku tergerak ati nak check lg sekali pertukaran pukul 10am td..
Semalam punya tunggu pukul 12 mlm, aleh2 terjaga pukul 2 pg, check tgk result tak kuar lg..
Sambung tido blek..:P ohohoho

Time tu nampak PK-kokurikulum je terus jerit panggei dia..
Pehtu ucapan tahniah bertalu-talu pun kedengaran dr kwngkwn sekerja..
Tahniah ke? Tahniah sbb aku tak perlu berjauhan dgn Mr Hubby da..
Setahun penantian..
Tapi tetiba terdetik rasa sebak jauh di sudut ati..
Aku anak jati Kedah..
Ujan emas di negeri org, ujan batu di negeri sendiri
Lebih baik negeri sendiri..
Pertama kali jauh meninggalkan tempat kelahiranku..
Demi suami tercinta..

Terpandang pula anak-anak murid yg setahun dalam jagaan aku..
Lagi pilu & sebak..huhu
Aku takut nk tempuh kehidupan baru yg pasti bnyak cabaran..
Jd, kengkwn bloggers doakan aku utk terus berjuang demi anak bangsa..
Walau di mana aku berada..
sob..sob..

Esok hari terakhir aku berkhidmat di negeri kelahiranku, Kedah tercinta..=(

Photobucket

Award ke-5 dr Ciao Annin Sama..^__^



Tq Ciao Annin Sama atas award ni..:) Rasa mcm tak layak je aku ni..hehe merendah dre ni..wek! Jd da dpt award kena jwb soklan lak.. Let's roll!


1st, write 5 interesting facts about about the person who gives you this award

1. Ciao sama pandai melukih juge! jom2 serbu!
2.Ciao sama fanatik Japanese singer, actor/actress, manga, anime, drama dll ada kena mngena dgn Nihon..hoho I loike!
3. Ciao sama hepi go lucky!
4. Ciao sama tua setahun dr aku?! erkkkk..gahahahaha
5. Ciao sama gegurl okeh.. Ori! hahaha

2nd, write down 10 interesting facts about yourself & your hobby

1. Aku suke memasak & hubby aku suke makan ape aku masak..hohoho org len lantakla..:P
2. Aku tak suke mengemas, jd teacher ni mencabar la keje kena kemas meja aku yg bersepah.. Pe kena mngena la..@_@
3. Aku tak paham org ckp berlapik, atau guna bunga2 bahasa..huhu Aku seorang yg straight forward...Kekdg prob gak..huhu Cth: literature aku dpt B-..huhu
4. Aku perfectionist kekadang, esp dlm wat keje..
5. Aku sgt suka melukis & mewarna!! Bule ilang segala masalah..^_^
6. Aku sgt suke kucing! Aku nk beli kucing yg mata ada 2 warna..kawaiiiiii!
7. Waktu kecik kurus melidi, sek men obesiti, universiti smpai kawen kurus blek, da keje n selepas kawen overweight.. Menarik kan fakta ini..hahahaha
8. Aku suke main games! Buleh tak layan semua org di sekeliling kalo dpt men games..hehe
9. Aku suka baca manga, tgk anime, tgk Jdrama, nyanyi lagu Jepun sehingga membawa kpd aku belajar bahasa Jepun 1st level kat uni..huhu
10. Aku suke kalo Mr Hubby romantik-romantik..hehehehe Kira fact la kan..hahahah


3rd, pick your most 10 deserving recipients and describe them

Aku menghormati semua kawan2 blogger yg rajin dropping by n leaves comment.. Award ini adalah utk anda semua krn blog anda best2 & hebat2 belaka! Sila amek! Jgn malu jgn segan..:)

Photobucket

Sunday, November 14, 2010

My Bestwen Wedding~~A Chaos 4r Me T__T

Manusia hanya merancang~~
Allah menentukan segalaNya~~

Aku da plan berbulan awal~~
Tiket da book sebulan lebey awal~~
Tapi semuanya jd upside down bila tiba ari tersebut~~
My other 2 BFFs cancelled d invitation last minute~~
Sejak berlaku banjir, semuanya lg chaotic for me..

Flight last min changed ke Penang~~
Too costly but yet, in d end d result of it, quite frustrating~~
Flight delay 2 kali last Thursday & I ended up arrived on Friday morning at 2:00am
Then on dat Friday, my husband had to do OT to finish up his project dat he could not take me to my BFF's house..
Another BFF--hurm, as usual would not see any result out of her--
I was mad at her--
My hubby arrived home at 9pm, & he said he was too tired--
He tried to console me coz he knew I was mad at my another BFF--
I ended up feeling guilty for not having d chance to attend d akad nikah ceremony but it was all out of my control--
Bila da kawen, aku kena utamakan suami of coz..
Jgn tanya aku, takmau dtg ke satgi-- Sapa yg tak nak tgk BFF kawen?
I tried my best in every way but dat was d limit!

Then, today my hubby's members bersusah payah tolong bawakkan kami ke Jalan Semarak..
Yela, aku mana ada membe kat sana, harap aku dtg, tapi nak naik pe? Jalan kaki? hurm

Sempatla tgk my BFF wedding sekejap--
Bunga telur pon tak sempat belek atas pelamin..:P
Yela, tumpang org kan..

To my BFF
Am sorry 4r everything--
I didn't meant to, but still it happened--
I tried my best to be there--
But am happy dat u were surrounded by many good friends & families on ur wedding day--
May Allah bless u & ur husband forever--

Cket ja pic sempat amek--

Photobucket

Thursday, November 11, 2010

Result UPSR~~^__^

Alhamdulillah...
Jejak je kaki kat skool tawu result bebudak year 6..
Walupon aku tak ajar diorg dalam kelas thn ni..
Tapi aku terlibat dlm ajar diorg utk kelas tambahan pd waktu ptg..
Terasa la jugak debaran..huhu
Please take note ni sek luar bandar..
Bilangan yg mendpt 5A meningkat kpd 10 org berbanding thn lepas (2009), 5 org dan thn 2008, 3 org..
Pencapaian meningkat..
Alhamdulillah, sejuk ati cikgu2 yg bertungkus lumus sepanjang thn..
Semoga mereka menjadi insan yg berguna utk agama, bangsa & negara tercinta..^__^

Mood: senyum, gembira lite lite bak kata kak geli..hehe

Mlm ni flight aku kena naik kat Penang..huhu
Airport Sultan Abdul Halim tutup lagi sbb ada runtuhan akibat banjir..
Terpaksa la..
Tony Fernandez kan kaya, takleh support ka tambang gi Penang?
huhuhuhu T__T
Demi my BFF wedding dis Saturday..
Esok akad nikah..
So, aku update ari Sabtu ye..hehehe
Take care bloggers..^__^

Photobucket

Wednesday, November 10, 2010

Reminiscene: Jamuan Akhir but not the last for me..^__^

Ok, da selesai bab award..hehe
Kelmarin, buat pertama kali dlm hidup aku sbg guru kelas, da anjur jamuan akhir tahun..
Penat toksah ckp tp BEST tu yg penting melayan bebudak & cikgu2 mkn..
Sampai aku terasa kenyang, dan sakit pon ilang..fuh
Hebat kan penangan menjamu org..
Rasa mcm nk jd tuan rumah lg..hehehe

 Now, lets da pics do the talking!
(no editing, too tired..huhu)


Kek coklat buatan sendre tp segera, cmna tuh?hehe
Kek yg kedua utk kelas sebelah..:)
Goodie bag utk anak2 murid ^_^
Kami suke belon!
Sementara nk boleh gantung ntah berapa bnyak da meletup..huhu
Kami budak baik..:D Yg kanan sekali, Widad nyaris lemas dlm tali air Rabu minggu lepas disebabkan air banjir tolak Widad ke dalam tali air.. Aku syukur dpt tgk dia gembira lg dlm jamuan kelas ni..
Teacher! Nk hias blackboard.. 
Sedapppppp mkn free..heheh
Tu dia.. dok rasa agar2 puding yg mmg terbaekkk!
Sila notice satay & kfc.. Aku tak sempat close up..bz sgt..huhu
Photobucket

Award ke-4 dr Tinta Pena..^_^


Tq Tinta Pena utk award yg comel ni dibuat khas utk follower2 beliau..
Jom terjah blog Tinta Pena, bnyak novel & puisi2 best2..:)


Photobucket

3rd Award from Hanis Azla


Terima kasih yg tak terhingga buat Hanis Azla krn sudi bg award ni..
Walupon da dpt sebelum ni award yg sama, aku sgt hargai ingatan kwn2 blogger..
Jd, sesiapa singgah, sudila kiranya terima award ni..:)
Soklan2 takyah jwb da eh..hehe
Bule rujuk entri lama..haha


Photobucket

Tuesday, November 9, 2010

Am Exhausted~~

Hari ni aku tak sempat update kecuali prepare utk jamuan sok..
Aku tgh tunggu 2 biji kek siap kukus..
Aku estimate 1 pg br siap..huhuhu T__T
Arini aku kerja dr 7am smpai 1 am..
Am not a superwoman~~
Semoga aku tak melelong bwk keta sok pg~~
Aminnn..sob sob sob


Photobucket

Sunday, November 7, 2010

Reminiscene: Manga: Khas buat Ciao Annin Sama..^__^

Tq adik Ciao! krn mengembalikan nostalgia sy di zmn remaja..
Aku takyah godek2 brg2 lama rupenye.. Aku letak atas kotak depan mata ja..hehe

Utk tatapan Adik Ciao..
Terima kasih krn mengingatkn, sy seorang pencinta seni melukis esp watak komik V(^__^)~~
Sori eh, malas lak nk scan, snap2 je pakai camera burok je--hehehe
Karya2 ini dihasilkan thn 2000 & 2001
Aku masih ingat aku simpan duit belanja utk beli pelbagai saiz mata pensel, yg tebal & nipis utk melukis ni..=)
Waktu tu aku giler baca komik Dragon Quest
Watak utama Dai, tapi aku minat watak pembantu Pop, yg budus2 comel tp bila seyes!** ahhh, cair ati gue..huhuhu


Year: 2000 Watak: Pop cyg **
Date: 13/07/2000 (Friday) Watak: Pop
Year: 2000 Watak: Pop
Date: 12/01/2001 Watak: Dai
Date: 28/08/2001  Watak dr: Samurai x

Fakta:
1. Semua ni aku lukis free hand dgn merujuk komik yg kecik picnye..huhuhu
2. Dulu, kwn2 sekelas sanggup bayar suh aku lukih tp aku tak berminat sbb aku melukih bila aku ada mood je..*__*
3. Watak yg terakhir dr Samurai x, aku lukih time kelas Pendidikan Seni, time tu nk dekat SPM da, aku buhsan cikgu asyik ajar teori je, so aku pon melukih sambil kununnya angguk tanda paham cikgu ckp..hehehehe


Photobucket

Suai kenal yg BEST! waaaa CMG in d house!~~


fuhh..Patutler En  Ben da pesan.. Buleh pengsan sungguh blogwalking td..huhu
Trimas kpd yg sudi jenguk~~blog korang hebat2
Td bila da penat BW, aku tarik napas jap..
Tetiba ku terpandang mangkuk tingkat yg sgt fofular itew~~
Waaaaaa! Terharu jap, En Mat Gebu sudi mencemar duli mngikuti blog gue yg tak sberapa neh~~
huhuhuu bleh aku panik jap..hahahaha
Aku ske mnjenguk Dapur Tanpa Sempadan sbb ske memasak~~
Antara blog terawal aku follow bila aku start aktif berblogging 3 bln lepas~~

Selain itu trimas juge kpd AFC 13, adik mamat, FA, Edy & kengkwn blogger yg rajin meninggalkan komen di blog ini..
Disbbkan anda semangat sy nk nulih blog ni tinggi!
Paling tak terhingga jutaan trimas kpd En Ben atas peluang ni..
ececeh, mcm ucapan anugerah skrin la plak..hahahaha
muahkzzzzzzz ^___^



Photobucket

Reminiscene: Yg Aku Rindu~~ T__T

Mereka yg bnyak berjasa sepanjang aku berada di maktab dulu~~
Kami tiada hubungan darah~~
Tapi hubungan saudara se Islam yg sgt rapat~~
Mereka umpama keluargaku~~
Makin lama makin rindu nk melawat mereka~~uhuk
Can't wait 4r dis coming holidayss~~

Ustaz Ilyas(lecturer usm) & Ustazah Rokiah(lecturer aku) umpama ibu & bapaku
Makcik Ani & Pakcik Ilyas, ibu bapa & sahabatku

Pakcik Ilyas yg kewl~~^__^

Hari terakhir di Maktab~~Memori yg takkan luput dlm ingatanku~~

Syukran, Alhamdulillah Ya Allah~~
Engkau telah berikan nikmat hubungan sesama saudara Islam buat diriku~~
Yang kekal selamanya~~

p/s: lawak pakcik ilyas yg aku sgt smpai skang bila ada majlis makan/kenduri:
3 benda paling best dlm dunia:
1) tido
2) mengumpat
3) mkn free...hehehehe



Photobucket

SUAI KENAL BLOGGER .. ANDA BERMINAT ?

image

Alhamdulillah.. Akhirnya, aku reti gak nk join bro Ben Ashaari yg bnyak berjasa pd blogger2 baru..
Selama ni aku tgk je peluang2 yg En Ben beri sbb aku tak reti & musykil pd dre sndre sama ada buleh update entri tiap2 ari tak ah ding dong~~huhuhu

Blog aku ni mmg lama da wat tp hanya aktif bulan 8 aritu..
Bila da ada pengalaman selama 3 bulan, barula reti nk join link entri mcmni..huhu
Sy budak br belajou~~siput sedut sket..

Marilah kita mengeratkan lg ukhwah sesama blogger~~
Salam perkenalan V(^__^)V
Sila beri tunjuk ajar juge~~heee
Arigatou Gonzaimasu En Ben!



Photobucket

Syurga & Neraka~~

Erhhhhhhhhhhhh** Jgn pikiaq bebukan na ah ding dong..
huhuhuu Aku bingung!
Esok da start keje 
Alhamdulillah skool aku tak terlibat dlm banjir..
Tapiiiiii, probnye aku taktawu jalan alternatif ke skool..huhu
Memang aku org Aloq Staq tp bab jalan aku fail...long story

Aku skang meluat baca newspaper..
Dalam kesempatan diorg wat liputan pasal banjir..
Org politik sempat suntik jarum...Watdaikanharuan!!:P
Aku piss off la, ni negeri tanah tumpah darah aku..
Orang kampung aku!
Sedih tgk musibah yg melanda mereka..
Just shut the mouth & bg bantuan dgn ikhlas..
Masa2 mcmni sempat lg dok bertelagah ko puak ni, aku puak tuhh..
Mana sifat perikemanusiaan la weyh..
Kita semua sama!
 Akhirat esok ada 2 pilihan ja, ke syurga ke neraka??



Photobucket

Saturday, November 6, 2010

Ola~~

testing.. testing signature baru..heehe
trimas kpd Teknik Buat Blog

Sejuk ati mendengar pengumuman Hari Raya Haji pkol 8pm td
pertama kali jua bakal sambut dgn Mr Hubby
^__^



Photobucket

Kemaskini~~

Ilang serabut guna template sama, cuma ubah pakai 2-column--
Sumanya telah diupdate...ahhhhhhh
Best sket nk taruk pic besou2..hahahaha

Mr Hubby & I

Reminiscene: Aku vs PK HEM

Zmn kanak-kanak aku ade best ade tak..

Masa aku darjah 1-4 aku skool kat perock! :P
Tp citer ni masa darjah 3..
Mmg aku hingusan lg & tak mengerti dunia org dewasa neh..
Setiap kali solat Jumaat, aku sbg anak yg baik mmg taat le ckp abah aku--
Dia kata, dia antar aku pegi sek pas solat jumaat--
Aku nk kata apa bai? Aku angguk pun dak, geleng pun tak--
Bukannya aku reti bawak keta pun..

Kebetulan sek aku br dpt PK HEM baru, pompuan..
Dalam diam ghupenye dia dok usha aku selalu dtg skool lewat ari Jumaat--
Tetiba 1 ari dia pnggei aku--
Dia investigate tahap tanya budak sek men--
Aku jwb ikhlas, renyih mcm kerang busuk--
Kena warning--
Balik, aku pun bgtawu ape PK HEM aku suh bgtawu--
Abah aku ngomel sst yg aku tak phm--

Jumaat berikutnya jd lagi--
Dan jd lg smpai aku pon jd tak suke pegi sek sbb asyik kena ambush dgn PK HEM nie--
Yg aku heran, dia buleh je tahan abah aku tnya stiap kali dia tpacak tnggu aku setiap Jumaat--
Tapi tak pernah pun dia nk jupa face to face dgn abah aku--
Tertekan aku tp disbbkan hingusan aku yg meleleh, aku mmg diam je tiap kali dia ambush--
Akibatnya aku selalu ponteng sek ari Jumaat--huhu

Perhimpunan sekolah 1 pagi:
PK HEM: Dengan ini pihak pentadbir telah bermesyuarat & telah putuskan bahawa kelas pada hari Jumaat bermula pada pukul 1pm.. Ini sebab seorang kawan kamu selalu lewat & ponteng kelas ari Jumaat--

Jadi, semenjak aku glemer, aku selalu awal pd ari Jumaat, abah aku antar sebelum dia solat Jumaat--

Moral of d story: Zmn dulu diorg tak belajo psikologi kanak-kanak lg kot...
LOL

Lembab ah ding dong ***

Lambatnya HJ Split wat keje...
hehehe.. sbenarnya laptop aku yg prob jd suma pun lambat--
Mlm td aku tido dgn tenang smbil membiarkan laptop aku yg tenat ni berbakti lg mendonlod Nodame the movie part 1..hohoho
Nodame part 2 aku da jenguk LiveJournal, tak kuar lg rrrr..huhuhu

Jom layan strawberi dulu..kah kah kah

Nodame Cantabile Movie: The Final Movement Sequel

Arghhhhhhhhhhhh!
Nape aku tak tawu kesinambungan Nodame dlm bntk movie???!!!
Arghhhhhhhhhhhh!
Wajib tgk neh!
Nseb bek dok godek2 youtube td..huhu
Sampai skang terbayang citer ni pon buleh bikin menggeletek peyot..hahahaha
Rugi sape tak tgk dr 1st dlm bentuk Jdrama..
Pehtu kesinambungan Nodame Cantabile Special..
D 3rd one Nodame Cantabile the Movie part 1
Movie Part 2, kuar bln 4 thn neh & DVD br kuar bln 10..Yatttttaaaa!!! ^_^

Gyabo!! hahahaha