Sunday, August 15, 2010

Aku Teacher.. Aku Polis??? Aku Doktor? Aku Carpenter???

SUPER Teacher!!!!
BATU PAHAT – Cadangan oleh Presiden Kongres Kesatuan Guru Dalam Perkhidmatan Pelajaran (Kongres), Jemale Paimen untuk memberikan kuasa polis tambahan kepada guru terutamanya guru disiplin dipersetujui tetapi kajian yang mendalam perlu dilakukan, kata Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi.
Hurmmmm... Ini sedutan berita dr Perkhidmatan Pelajaran aku dok usha dr ptg & semenjak itu aku terpikir pikir. Sbb pa aku kalut nak pikir sgt neh eh... huuuuuu sbb aku juge teacher merangkap cikgu disiplin sek aku.hegu.hegu.hegu!! aku pernah memaparkan roti panjang satu!!! sila,sila klik kalo nk tawu lebey lanjut.. ^o^ dimana aku dgn hormatnya diberi award oleh anak murid aku sbg cikgu ketiga paling garang kat sekolah... apola, bg no ONE bangga gak aku..hehehe


Adakah aku bersetuju dgn cadangan tersebut? Aku pon ragu2 jugak.. Mmg benar akan menambahkan lagi beban tugas guru tp bila pikirkan bebudak zmn skang yg peel menjadi-jadi, logik jugakla supaya ada satu mekanisme pegawalan tingkah laku & of course melindungi cikgu-cikgu yg skang ni kerap dipersalahkan akibat campur tgn pelbagai pihak..tetttttttttt


Walupon aku guru yg br setahun jagung tp aku mmg salute ah pekerjaan ni, tgkla skang ni gurula polis.. Doktor jgn ckp r, bebudak sakit hampir tiap ari, kekadang sakit jadi tetiba sbb takut kat teacher mcm aku..hegu.hegu. setelah dibg ubat baik punya(jgn salah phm ye..tazkirah je!=p) terus ilang sakit..hahahaha wachaaaaaaaaaa!

2 comments:

pencari cinta said...

wah.....dasat nih......cikgu cum polis....makin ramai la masuk jail...

L.O.V.E hUnTeR said...

huhuhu.. Kena bina jail bg bnyak lg neh.. bkn bina sekolah jdnye..aiyayayaya