Sunday, November 7, 2010

Reminiscene: Manga: Khas buat Ciao Annin Sama..^__^

Tq adik Ciao! krn mengembalikan nostalgia sy di zmn remaja..
Aku takyah godek2 brg2 lama rupenye.. Aku letak atas kotak depan mata ja..hehe

Utk tatapan Adik Ciao..
Terima kasih krn mengingatkn, sy seorang pencinta seni melukis esp watak komik V(^__^)~~
Sori eh, malas lak nk scan, snap2 je pakai camera burok je--hehehe
Karya2 ini dihasilkan thn 2000 & 2001
Aku masih ingat aku simpan duit belanja utk beli pelbagai saiz mata pensel, yg tebal & nipis utk melukis ni..=)
Waktu tu aku giler baca komik Dragon Quest
Watak utama Dai, tapi aku minat watak pembantu Pop, yg budus2 comel tp bila seyes!** ahhh, cair ati gue..huhuhu


Year: 2000 Watak: Pop cyg **
Date: 13/07/2000 (Friday) Watak: Pop
Year: 2000 Watak: Pop
Date: 12/01/2001 Watak: Dai
Date: 28/08/2001  Watak dr: Samurai x

Fakta:
1. Semua ni aku lukis free hand dgn merujuk komik yg kecik picnye..huhuhu
2. Dulu, kwn2 sekelas sanggup bayar suh aku lukih tp aku tak berminat sbb aku melukih bila aku ada mood je..*__*
3. Watak yg terakhir dr Samurai x, aku lukih time kelas Pendidikan Seni, time tu nk dekat SPM da, aku buhsan cikgu asyik ajar teori je, so aku pon melukih sambil kununnya angguk tanda paham cikgu ckp..hehehehe


Photobucket

26 comments:

cactus said...

subahanallah, cantik berseni.. :)

L.O.V.E hUnTeR said...

cactus: tq..huhu ni da 10 & 9 thn lalu.. Ntah masih boleh menghasilkn yg mcmni lg..huhu

Ciao Annin-sama said...

Teacher!!! Superb hokey!!!!

Oh Saito Hajime! Suka watak tu dalam Samurai X! Thanks a lot for sharing these awesome artworks!!!

Kejap! Kalau teacher L.O.V.E. HuNtErSSS lukis gambar Saito Hajime masa nak SPM tahun 2001, homaigod!!!!

Kalau begitu saya tidak layak dipanggil adik hahahaha!!!!

L.O.V.E hUnTeR said...

ciao: hahahaha kita sebaya ka? hehehe sy ingatkn ciao muda remaja lg.. takpela, penghormatan neh..hahaha*kaver malu...cesss hahaha

Thanks!!:)

L.O.V.E hUnTeR said...

yes! SAITO HAJIME! sy da lupa nama dia, da lama sgt..huhuu

Ciao Annin-sama said...

@L.O.V.E. hUnTeR:

Kalau teacher amik SPM 2001, nampaknya... Ish ish... Nampaknya, saya tua setahun dari teacher! Kahkahkah!!!!

Xpelah, kira halal lah ye? :D Campur tolak darab bahagi kira sebaya haha! Sekarang nih ramai blogger muda belia kan? ;)

L.O.V.E hUnTeR said...

sgt ramai, bdk2 sekolah pon ramai.. kita ni tak muda belia da lg 2,3 thn da jd warga 30-an..hahaha

Lg meningkat umo, lg meningkat peribadi & keimanan..insyaAllah.. tak gitu?hehehe

Ciao Annin-sama said...

Hari ni baru saya tau yang majoriti bloggers dari kalangan students haha!

Harap boleh jadi pelapis unggul! Cewah~ Yup, itulah yang diharapkan. InsyaAllah, amin.

Walopun umur meningkat, minat masih sama hehe!

Muhamad Nor aka Mamat aka putra said...

hype kaka ! wahhh.. bakat terbenam 2 kak .. hehe.. komen blog kaka jap sebelum g sekolah..semalam g pontian..penat nye ! :(

Ajie Mohd Tahir said...

jeles tgk org pndai lukis.hehe..*tgnku tgn kayu.tak reti

E.d.Y said...

cantiknya...

ultra said...

saya pandai lukis org lidi

L.O.V.E hUnTeR said...

@ciao sama: insyaAllah.. Yup! minat yg sama, harapnye ada masa lg nk melukih..huhuhu

L.O.V.E hUnTeR said...

@mamat: hahahaha sempat lg online tuh.. pttla mamat senyap je kemarin..tq dik!

L.O.V.E hUnTeR said...

@ajie: huhu.. jgnle jeles.. kita sama2 belajou, setiap org ada kelebihan masing2..venture it! hehe :)

L.O.V.E hUnTeR said...

Edy: wah, da pulang dr china! mana adiah sy?hahahahaha tq!

L.O.V.E hUnTeR said...

ultra aka Mr hubby: uuuuuuu, pandainye Mr Hubby lukih org lidi, kagum sy..hehehe :D

cikmimmie said...

cantiknye.....nampak hidup..sy cuma pandai pegang pensel je....hikhik

ARC™ said...

waa hebat mlukis....dlu minat gak bace MISTERI NAGA hahaha. Myvern!

Muhamad Nor aka Mamat aka putra said...

kaka! tlg mamat plz !!! cm ne nk wat sign nie ?? huhu.. x jmpe kod pun data:post.body 2 :(.. cm ne kaka wat ??

L.O.V.E hUnTeR said...

mimmie: pegang pensel pun 1 kelebihan tawu..hehe

L.O.V.E hUnTeR said...

ARC: tq! Marilah sama2 kita membaca manga..hehe :D

L.O.V.E hUnTeR said...

mamat: hehe.. amamt da wat pon, tak sempat kak tolong..huhu sory.. bz sgt

Alan said...

ade bakat sebab dpt copy 100% feel dia

~fisha~ said...

cantik!! suke sesangat!

~fisha~ said...

cantik!! suke sesangat!