Monday, November 15, 2010

Finally~~ Gud News tp Nape jiwaku Pilu..Acehhhhh

"Tahniah! Permohonan pertukaran anda ke negeri tettttt diluluskan.."


Terkebil-kebil mata aku tgk skrin komputer Kak Nab..
Kak Nab ntah ke mana..
Aku tergerak ati nak check lg sekali pertukaran pukul 10am td..
Semalam punya tunggu pukul 12 mlm, aleh2 terjaga pukul 2 pg, check tgk result tak kuar lg..
Sambung tido blek..:P ohohoho

Time tu nampak PK-kokurikulum je terus jerit panggei dia..
Pehtu ucapan tahniah bertalu-talu pun kedengaran dr kwngkwn sekerja..
Tahniah ke? Tahniah sbb aku tak perlu berjauhan dgn Mr Hubby da..
Setahun penantian..
Tapi tetiba terdetik rasa sebak jauh di sudut ati..
Aku anak jati Kedah..
Ujan emas di negeri org, ujan batu di negeri sendiri
Lebih baik negeri sendiri..
Pertama kali jauh meninggalkan tempat kelahiranku..
Demi suami tercinta..

Terpandang pula anak-anak murid yg setahun dalam jagaan aku..
Lagi pilu & sebak..huhu
Aku takut nk tempuh kehidupan baru yg pasti bnyak cabaran..
Jd, kengkwn bloggers doakan aku utk terus berjuang demi anak bangsa..
Walau di mana aku berada..
sob..sob..

Esok hari terakhir aku berkhidmat di negeri kelahiranku, Kedah tercinta..=(

Photobucket

10 comments:

cikmimmie said...

tahniah durra..lepas ni kamu dan mr bobo tidak kesepian lagi...

L.O.V.E hUnTeR said...

tq mimie! InsyaAllah..:)

ARC™ said...

go cikguuu go cikguuuu kuat semangatt!

Muhamad Nor aka Mamat aka putra said...

akak kuat kan semangat yea ;).. nie la namenye berhijrah...dpat akak tgok tmpat org.. dpat akak tgok hubby akak 2 hari2 ;p..

Ciao Annin-sama said...

Teacher nak bertukar ke mana? Lagi jauh dari Kedah ke? Ke teacher tukar ke Selangor? Boleh jumpa saya hehe!

Teacher kuatkan semangat untuk berbakti ya! Saya sokong teacher! :D

Heidi Shafiq said...

rancang kehidupan yg lebih menarik lepas ni.. :D

L.O.V.E hUnTeR said...

ARC: huhu tq!:)

L.O.V.E hUnTeR said...

mamat: tq dik.. tgk hubby tiap2 ari yg sedap dengo tuh..hehehehe :p

L.O.V.E hUnTeR said...

Ciao Annin Sama: yup, ke selangor.. Tempat keje di selangor, umah di putrajaya.. Jom2 mai sekolah..hahaha InsyaAllah..:)

L.O.V.E hUnTeR said...

Heidi Shafiq:InsyaAllah..tq! :)