Friday, December 3, 2010

Blog oh Blog!!


Oh Blogku! huhuhu Terpandang segmen En Ben ni dr pg tp tak sempat join sibuk wat ns kerabu..huhuhuhu
Nmpak menarik segmen neh sbb mcm mengimbas kembali saat2 indah mula berbloggging...hehehehe ^__^
Aku cayang blog aku neh walopon ada cacat cela sket..huuhu

  • Usia anda berblog: 
Aku berblog secara aktif baru 4 bulan.. Tapi blog ni da wujud lama sejak Oktober 2008.. Dulu blogger pasif, ade mood je update..hehehehe
  • Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog:
Lecturer aku, Puan Rohaya..:)
  • Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog: 
Sumber informasi aku..:)
  • Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog: 
Mestilah bro Ben yg rajin mengupdate, Abg Eq yg cool, Edy, Ahkak Geli & ramai lg sbenarnye..hehehe
  • Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT:
Biasa gak aku terang kat mama aku.. Aku ckp blog ni umpama diari tapi bergantung jugak ada sesetengah tu jdkan ruang perniagaan, berkarya, berkongsi maklumat & sebagainya.. Mak aku tnya lg, semua orang buleh baca ke kalo yg buat tulih diari, aku ckp depend.. Ada sesetengah kongsi dgn public, ada gak utk invited reader, ada gak personal utk dri sendiri..Setakat ni mama paham esp pas aku tunjuk cth blog..hehehe
  • Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda? 
Ya, aku rasa sedikit sebanyak mempengaruhi kehidupan aku. Terutamanya sekarang aku kenal dunia sosial secara maya. Kalau dlm kehidupan sebenar, aku terlampau straighforward & kekadang bckp tanpa terfikir perasaan org lain.. Tp bila aku da lama terlibat dlm dunia blogger, ntah mcmna hasil dr aku bersosial dgn kengkwn blogger, aku lebih bnyak berfikir dulu sebelum berckp.. Lama-lama jd kebiasaan walupon kekadang terlepas gak sepatah dua..hehehe 1 lagi, aku sgt suka membaca sejak dr kecik, jd hasil drp blog ni, aku dpt bnyak maklumat drp membaca.. Dulu mengadap buku je baca tp skang mengadap blog je nk membaca..hehehehe Maklumat lebey luas, mcm google la, kena rajin blogwalking dptla info yg kita nak..:)


Okeh, selesai jwb soklan.. Kalu rajin jomla join lucky draw aku ni -----> LoveHuntersss 1st Lucky Draw

Photobucket

1 comment:

KimiCnoL said...

blog memang best ;)
ADA AWARD NTOK AWAK
"1.Coolest Blogger Award??"