Tuesday, September 21, 2010

Online yg menyusahkan!!!!

grrrrrrr... Aku mmg sgt marah, nk nanges pun ade, tensen jgn ckp sampai sempat migrain jap...
Napela aku ngok sangat?!!!!! eeeeeeeeee....
Kekadang betolla org ckp, nk baik ati pun biar bertempat, jgn smpai mkn diri sendiri...

Aku sampai kat ppd, dlm pukul 2.30ptg dr sekolah... 
Aku pegi kaunter, tnya & masuk ofis pegawai bkenaan tgk takda org, diorg ckp beliau pergi solat...
Aku pun menunggu di ruang sepatutnya..
Sempat sembang dgn waris..
Aku tgk semua org lalu-lalang, ada tnya aku wat ke-berapa kali nk jumpa siapa..
Ada tnya da makan belum..
Aku pegi masuk lg tnya pegawai tu da ada belum dlm ofis...
Tp tuan punya bdn aku nk jumpa tak ada lagi..
Lagipun ni 1 st time aku pegi manala aku kenal muka pegawai tu..

Aku tgk jam dah 3.15ptg...
Migrain makin rancak..
Ramai da menunggu & boleh kata diorg semua dtg lewat drp aku..

TETIBA, aku tgk diorang meluru masuk..
Aku fedup, jam da 3.30ptg aku pon masuk ofis pegawai tsebut..
tgk2 orang lain da masuk dulu..
Yg jaga kaunter tu haram tak pnggei aku pon sedangkan aku da ulang alik bnyak kali..
eeeeeee, aku mcm nk maki je pompuan 2 org tu!
Aku harap keturunan korang pon ditimpa kesusahan mcm aku!!!!!!eeeeeeee
Boleh sorang tu ckp, "La, awk da dtg lama nape tak masuk td? Da lama da encik ada'"
Perghhhhhhh, kalo takda iman dalam ati memang aku maki je depan-depan...
Sabar lagi...

Nasib baik pegawai tersebut sangat ramah & sanggup melayan kerenah cikgu-cikgu yg dtg dgn masalah e-gtukar online yang menyusahkan semua orang tu~~Server dahla selalu down~~slow nak mampus! Upgradela server kalo nak suruh semua online tuan besar...eeeeeeeee
Aku rasa aku boleh beralah & biar cikgu2 lain yg baru dtg potong queue sbb pegawai tu sgt baik & cool.. kalo tak mmg aku sound je cikgu2 tua neh.. Da datang lambat takda muka bersalah walaupun tawu aku tercangak awal drp diorang... Siap aku buleh tolong sorang cikgu neh yg buta IT sket time pegawai tu wat 2, 3 kerja lain...
Ada masa aku rasa tak ikhlas nk tolong, tapi dlm ati rasa kesian tak bertempat..hish

Akibatnya, lagi 5 minit pukul 5 ptg, barula sampai turn aku.. 5 minit? Apela sempat nak update.. Tp pegawai tu tunggu lebih masa, TAPI disebabkan SERVER DOWN yg wat aku rasa mcm nak hempuk je komputer! Tak sempat update aku punya data! dannnn dalam ati menjerit nak nanges pun ada..hurmmmm Aku nak betulkan 1 maklumat ja pon.. Cikgu lain sket punya bnyak  tp semua pun selfish! shitttttttt

TAMBAH LAGI KETENSENAN aku semenjak 2 ari lepas...Sia-sia 2 jam setengah aku, apa pon tak dapat...

Ade lagi ke kesabaran??

3 comments:

donmontelcarlo said...

sabarla syg.. sabarlah selagi mampu..

L.O.V.E hUnTeR said...

InsyaAllah....ermmm

L.O.V.E hUnTeR said...

ni pemikiran yg tak rasional bila rasa tertekan sgt..huhu