Wednesday, September 29, 2010

Cita-cita: Pencuri..haih PART 2


Wuarghhhhh.. Ingat da setel kes ni..
Tapi aku masih tak sedap ati sejak kecurian tu berlaku..
Gerak ati aku mengatakan ada benda tak kena..
Tambahan lak cikgu kelas pencuri A dan pencuri B tu beria defend anak-anak murid beliau..
Tapi maafla ckp, beliau kena kencing hidup2 dgn anak2 murid beliau..
serius aku ckp, dgn budak2 kita tak buleh terlampau baik, sbb musti akan ada sorang dua yg mengambil kesempatan..

Jadi pg td, masa aku masuk kelas saksi, aku pnggei dia blek..
Sebab ati aku kata, aku tak percaya seratus peratus cerita dia..
Dan aku guna balik kaedah reverse psikologi yg aku belajar dulu..
Perhhhh, akhirnya pencuri C dpt ditangkap..
Dgn berbekalkan saksi seramai satu kelas, aku langsung tidak menggunakan kekerasan..
Bercakap dgn nada sehabis baik..
Akhirnya sambil menangis, pencuri C iaitu saksi tersebut mengaku dia pun mencuri selepas pencuri A dan B mencuri..
Lepas dia jerkah pencuri A dan B, dia plak masuk mencuri.. (-__-")

Perhhhhhhh, time tu aku sbg teacher diorang pon sebak sgt sbb terlampau kecewa..
Tapi aku tak nangis r..huhu 

Tapi sebenarnya kes ni tak selesai kat sini..
Ada seorang lagi pencuri ke-4 yg masih bebas..
Memang aku tak dpt tangkap lg..
Tp sepandai-pandai tupai melompat..
Tunggu jela...

7 comments:

hamzah ian said...

alahai..

L.O.V.E hUnTeR said...

patut suh otromen yg siasat..huhu

Hanis Azla said...

aduh.. sedihnyer bile dgr kecik2 dah pandai mencuri..

L.O.V.E hUnTeR said...

hurm.. sgt kecewa

E.d.Y said...

ramainye pencuri

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hohohoh jahat nyer anak murid.. apa pun cikgu kena cool... .. :D

hehehhehe

tapi reverse psikologi nie mmg terbaik la untuk digunapakai... :D

L.O.V.E hUnTeR said...

abes cool da tu kak mie.. Bila da syg budak2, sebak gak..huhu