Saturday, February 26, 2011

Emotional or Professional?

Pagi ni terasa tenang setelah malam yang panjang..
Boleh berfikir secara waras..
Jgn dicabar ibu mngandung..huhu

Cuma sesalan masih berbisa di dalam hati..
Ukhwah yang diidam panjang, tersangkut di tgh jalan..
Bila semua pihak ada kepentingan masing-masing..

Bila semua ni terjadi aku bersyukur dikurniakan ibu bapa yang boleh menjadi role model kpd aku..
Ibu bapa aku juga adalah guru yg telah bnyak menyentuh kehidupan manusia lain..
Aku bangga kerana ibu bapa aku tak pernah mngajar aku utk membenci org lain..
Walaupun aku pon bnyak buat dosa dgn mereka..huhu
Kehidupan aku sbg seorang guru bnyak dipengaruhi oleh mereka berdua..
Dr kecil aku dibawa ke sekolah, melihat mereka mendidik insan yg lain..

Jadi, bila Allah bukakan mataku, melihat makhluk Allah lain yang seusia ibu bapaku..
Seorang pemimpin yg sepatutnya menasihati & memimpin tetapi semua kualiti itu terus ilang akibat dipengaruhi emosi..
Pertama kali dalam hidup..
Aku terus memandang rendah beliau yg spesifik ini yg ada title ibubapa..
Bersikap terlampau kebudak-budakan yg sgt ketara dgn mata kasar..
Memberi nasihat dgn tidak berhemah..
Tanpa beliau sedar beliau seolah-olah memijak maruah sendiri..
Mana pergi kualiti penerapan nilai2 Islam dalam hidup?
Salahkan ibu mengandung?

Aku cuba elak menjadi skeptikal..
Tapi semua sudah terlambat..
Aku minta supaya dijauhkan dr semua ini.. Nauzubillah
Aku mahu ambil iktibar kerana ada hikmahnya kenapa Allah tunjukkan semua ni pada aku..
Pada ketika ini..
am no perfect either..

Photobucket

8 comments:

Bayu Kenangan said...

kita adalah manusia biasa... kadang-kala walau pun professional mana sekali pun ada kala kita dikongsi dengan emotional

L.O.V.E hUnTeR said...

Ya, sy akui dan sy sendiri tak sempurna..

Amni said...

mungkin dia ada masalah lain.... huhuhu...

L.O.V.E hUnTeR said...

Amni: Sy tahu masalahnya tapi dia menyalahkan org lain yg xberdosa pon...

hamzah ian said...

alahai.. mcm sedih je.. npe ni

Edy Zaidi said...

anda pemenang GA edy : kata kau!

sila hantar details secepat mungkin

L.O.V.E hUnTeR said...

hamzah ian: norma kehidupan..huhu skang ok da hepi lg ni menang GA..hahahaha

L.O.V.E hUnTeR said...

Edy: Baikkkkkk!TQ