Wednesday, May 13, 2009

Circle of Life...


My beloved parents

Arini seawai pagi sebelum membuka mata, telinga aku menangkap sora mama yg agak panik.. Liatnya nk bgn subuh anak dara sorg neh...hehe tapi butir bicara mama membuatkan mata aku terbuka luas.. Abah sakit belakang lagi.. Ni kali kedua ka ketiga abah sakit yg sama.. Aku tnya mana abah, mama jawab tgh duduk atas kerusi kat ruang tamu dok solat.. Lega sket dengo..fuh

Aku trus menuju ke bilik air, buat ape yg patut n solat.. Selesai solat aku ke ruang tamu tgk abah kat kerusi komputer. Aku tnya bila nk ke klinik, abah jawab 9.30pg satgi.. Seksa juga tgk abah bgn duduk, aku ke dapo jap pastu ke bilik air plak basuh baju.. Bila aku ke depan nk jenguk abah, abah di bilik tgh bgn dr katil menahan sakit pergi ke kerusi kat ruang tamu semula.. Abah duduk lama n tersenguk mengantuk tp sakit xizinkan abah terlelap.. Kemudian, abah minta aku bentangkan tilam toto depan tv, aku pon bgerak pantas capai bantal suma. Abah bgerak perlahan n alhamdulillah stelah pusing sana sini, abah tlelap.. Aku yg xtaw nk watpa dok kat kerusi ruang tamu terlelap gak tnggu pukul 9.00pg.. ish3x hampes tol..haha

Tepat pkol 9pg, aku tjaga, terus mandi n bersiap.. Aku suh Farrah kejutkan abah nk bawak ke klinik Lim kat Superstore tu.. Abah ckp sebelum ni abah ke Dr Lim n dia cucuk steroid.. Aku riso gak bila teringatkan sakit belakang abang (in bracket..hehe).. Macam sama.. Tp xpela, abah bkeras nk ke klinik gak xmau ke hospital.. Selepas siapkan sarapan abah n da mkn suma (aku posa..huhu) trus gerak bawak abah.. Aku ni yg agak ganas bwk keta (lesen penang la katakan..huhu) cuba selembut mungkin tukar gear xmau bg abah sakit.. Alhamdulillah selamat sampai n blek... Tgh2 drive tetiba aku terkenang blek dr kecik smpai beso ni, abahla yg dok drive bwk aku ke hospital n klinik bila aku sakit... Skang giliran aku n aku ni da besar bnyak kena btanggungjawab. Abah pon da makin tua... Rasa sebak plak teringat budi abah mama n kerisauan di muka mereka dulu time aku sakit.. Aku xkan lupa sampai bila2.. Aku ni bnyak menyusahkan abah n mama dr kecik.. Aku kan pelik..huuuu

Suma ni buatkan aku terpikir, sebelum bgelar isteri orang, dan selepas da jadi bini org nnt.. Aku akan gunakan peluang ni sebaik2 nya untuk membalas jasa abah n mama.. Aku risau jugak nnt, xda siapa kat umah, adik2 sambung belajar.. Abang pozan pon nk dirikan rumah tangga jugak.. Tinggal abah n mama.. Ya Allah, mudah-mudahan dekatkanlah aku dengan ibu bapaku n peliharalah mereka seperti mana mereka memeliharaku.. Amin


2 comments:

Mr Black gagak said...

mana posting baru ni??adeYYYYYY

Permataku Durra said...

hehehe...ikut tahap kerajinan