Thursday, May 20, 2010

Aku Tobat!!!!

Aku allergikla!!! Bkn allergik dgn laki yek..hehehe Kalo x, xdela aku nikah...hahhaha Adessssss, smbil menaip ni menggaru jek... Da dekat sejam kena cucuk tp dok merah n gatal2x lagik...Tseksanye...wuwuuwwu.. 


Alkisahnye, semalam sebelum tido tetiba aku rs gatal2 je bdn... Tp aku wat donno le sbb aku terpikir nek ruam kot, sbb cuaca panass skang neh... Bgn pg mandi, tp still gatal2x xilang dan aku wat donno jek lagi... ish3x Tak prihatin dgn bdn sndre tolla!


Pegi sekolah dgn muka poyo, agenda still mcm biesa, terus pi kantin makan dgn gembiranya (bihun separuh, maggi goreng half gak, pekat sungguh perencah smpai masin)... Utk pengetahuan, da sebulan da aku bnyak mkn mknan kantin je n tak makan kat umah.. Aku da agak da, mkanan luar ni musti ade je sbb nk bg aku sakit..huhuuuhu choi! mentekedarah gak! hohoho Dan skang bdn ni bagai dipam-pam, makan xkontrol, telan je ape rasa nak telan, tu Tuhan marah gamaknye, tarik abeh nikmat makan aku skang...wuwuwu.. Insap2x

dan aku mengajar dlm kelas mcm biesa, kekadang mengaru-garu.. Tp bila dok dlm aircond kat staffroom, xdelak nk mnggaru.. kih3x.. Pehtu akak sekerja wat pot luck, sesambil aku mkn nasi lemak, cheese cake, kuih muih..hehe Pehtu dlm pukul 12.45 lunch lak, mkn nasi tomato, berlaukkan ayam (da sebulan mkn ayam jek) n kerabu.. Mkn dgn HEPInya lagik! hohoho

Tibala waktu kritikal time drive nak blek umah.. Keta bapak aku da r tak tinted cermin, sepanjang nek highway, matahari memancarla dgn jayanya, dan aku mula lah rs panas, n sambil drive, menggaru sana, menggaru sini smpai aku rs rimas... Sesampai jek umah, time nk buka tudung (tgk cerminla kan..hehe) Tetiba aku pelik tgk muka aku... Awat merah bersinar jek.. Tu..tu bawah bibir bengkak n tompok2 merah.. Tetiba satu bdn gatai teramat, n aku mula la proses check-mengecheck...hehe sensored jek bunyi..=p

Ya Allah!!! 1 bdn aku mcm dgn kena dera ka..hahaha Penuh naik merah2x merata, n paling teruk dekat kaki.. Aku yg panik ni pon bgtawu mama aku.. Mama aku pon tkejotla, tp sempat fikir logik, dia ckp aku ni allergik ni sbb kecik2 dulu selalu kena kalo silap mkn.. Jd mcmnila.. dan yg paling tepat sgtla GATAL!!!! Perghhh aku sabo je menaip post ni nak psiko otak aku, jgn pikir gatal2x ni...ishhhhh tp pi sebut lak, lagila terasa!!! erghghghghghghg...

Aku pon cepat2x mandi, pi klinik n xpayah bgtawula aku bawak keta mcmana.. Sambil tergaru-garu, dgn rs panas haba kat merah2 yg naik..huhuhu ZAP! Doktor cucuk (mcm cucuk lemak aku jek..=p) dan bg ubat mkn.. Tp smpai skang xberkurang pon...wahhhhhhhhhhh Yang paling aku sedih neh, mulai arini aku TAK boleh makan ayam, memula doc tu ckp... susspeenn jek, tetiba dia tambah lak, actually semua makanan mcm ayam, telur, seafood, ikan, aku kena pantang...arghhhhhh!!! HOBI aku tue makan!!!(ala2x pelakon merayu sambil tarik kaki mak mertua) So, kena jadi vegetarian la? Dengan konfidennya doktor ckp... YA, BETULLL!!! arghhhhhhh Aku rs ni doa akak2x sekerja aku yg nk tgk aku kurus blek...waaaaaaa

Post ni yg paling aku bnyak nangis kot..huhuhu sob..sobb... Makananku..wuwuwu Aku da tak tahan nak menaipp... gatei wehhh... Adiosss!!!



2 comments:

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

errkkk gatal ekhh... ayam memang la.. ka mie kekadang pon gegatal... ayam cucuk besa laa.. ayam kg ok kot.. huhuhuhuh shiannn

L.O.V.E hUnTeR said...

huhuhu.. doc pon syak chemical dlm ayam.. Ni xabes menggaru dr smalam.... sabo..sabo..sabo..